Tagintézményeink

A MagHáz a városi közművelődés alapintézménye, mely az oktatási intézményekkel, civil szervezetekkel, a város lakosságának a véleményével, igényeivel egyeztetve alakítja Maglód kulturális életét.

A MagHáz megjelenésével, esztétikusan kialakított tereivel, tágas színháztermével, felszereltségével, a hozzá tartozó kis szabadtéri színpaddal, a számítógépparkkal, gyermeksarokkal rendelkező könyvtárral a térség egyik legszebb kulturális együttese.

A régi Művelődési Ház Civil Házként továbbra is az intézményhez tartozik, akárcsak a Szeberényi Lajos Helytörténeti Gyűjtemény (a régi Petőfi téri iskola).

Intézményünk tevékenysége hiteles, hagyományokat követő, élményt adó, közérdekű kulturális célt szolgáló, a közösségi élet egyik legfontosabb színtere.

Feladatunknak tekintjük az értékek megteremtésében, azok átadásában, közvetítésében valamint megőrzésében való részvételt. Rendezvényeket szervezünk, koordinálunk, civil kezdeményezéseket fogadunk be, valamint saját közösségi programokat valósítunk meg.

Ennek alapján szakmailag felkészülten, hatékonyan, hitelesen, kívánjuk munkánkat végezni és fontos feladatnak tartjuk a gazdaságos működést.

A hagyományos közművelődési célokat is megtartva, sokoldalú, a lakossági igényeket figyelembe vevő kulturális szolgáltatást szeretnénk nyújtani, korra, nemre, iskolai végzettségre, vallási és politikai hovatartozásra való tekintet nélkül.