Programok

Aktuális rendezvényeink a MagHázban

Panelninja

Panelninja

"Ha könnyed, ám hasizomban kemény színházi előadást akarsz látni, akkor a Panelninja a legmegfelelőbb választás. Emellett nagyszerű színészi játékra és zseniális improvizálásra is számíts!"

"Bekönnyezve nevettem végig az előadást. Habár ninja nem lett belőlem, azt azért megtanultam, hogy mit kell rakni a sütire! Éljen a ....fizika és a ....!!! az előadás megnézése után mindenki tudni fogja, hogy miről beszéltem!"

"Az előadás fergeteges volt. Amit Attila csinált az szavakkal nehezen leírható. Személy szerint én végignevettem és végigbőgtem az egész előadást legbelül. Komoly, mély érzelmeket megmozgató rendezés és előadás összhangját láthattam. Aki szippantani akar a való élet porcukorjából egy picit (na jó, egy kilónyit) annak melegen ajánlom..."

"Ez nem egy egyszemélyes előadás! Ez sok szerep eegy zseniális színésszel! Hofi-nál éreztem magam utoljára így!"

Szinopszis:
Bodovács Egonnal megállt az idő. 45 évesen még mindig az anyjával lakik, ugyanannak a panellakásnak a félszobájában, amelyben felnőtt. Egon elhatározza, hogy végre-valahára beváltja az ÉLET-KUPONT és megvalósítja álmait.

Egont életre kelti: Magyar Attila
jegyár elővételben: 2500 Ft
jegyár az előadás napján: 2800 Ft

Nyusziváró Táncház

Nyusziváró Táncház

Minden hónap első szombatján a Halmos Béla Családi Táncház keretein belül várunk minden táncolni szerető kisgyermeket, anyukát és apukát.

10-11 óráig kézműves foglalkozás a Húsvét jegyében
11-12 óráig táncház

Jótékonysági színházi előadás

Jótékonysági színházi előadás

Jótékonysági előadások a Maglód Város Szociálisan Rászoruló Gyermekeiért és Családjaikért Alapítvány javára a Kossuth és a Béke Gyermekotthon színtársulata előadásában 2017. április 2-án vasárnap 16 órakor a MagHázban.

Az előadók az est teljes bevételét a Maglód Város Szociálisan Rászoruló Gyermekeiért és Családjaikért Alapítvány javára ajánlották fel.

Lippai Marianna - ÉLETKEdv interaktív előadás

Lippai Marianna - ÉLETKEdv interaktív előadás

ÖnÉLETKEdvrajz Marianna tollából

Lippai Marianna vagyok mosollyal az arcomon. Annak ellenére mosolygok, hogy 2010-ben egy betegség következtében, elvesztettem 13 éves gyönyörű szép kislányomat, mondhatni kiszakadt egy darab belőlem. Egyetlen gyermekem volt. Azóta igyekszem túlélni a sokszor túlélhetetlent, megérteni a megérthetetlen és feldolgozni az olykor feldolgozhatatlant. Élem tovább az életemet. De már nélküle. És nem csak, hogy élem, de élvezem is az életet, az életemet, mert a lányon is így akarná. És akarta is, hiszen ez volt az utolsó kívánsága és kérése hozzám. A halálos ágyánál ígértem meg neki, hogy boldog leszek. Hát az vagyok. És ezen ígéretemet, azóta is tartom. Sikerült egy olyan szintre felhozni magamat, - mindennapos lelki gyakorlatokkal, sok imádkozással, rengeteg könyv elolvasásával, és ami a legfontosabb, az akaraterőm segítségével, - hogy immáron három éve, már több százezer embernek én nyújtok segítő kezet, és mutatok utat a boldogság állapotának eléréséhez.

Az interaktív előadásra a belépőjegy ára: 2000 Ft.

04.09-Készülődés Húsvétra

04.09-Készülődés Húsvétra

2017. április 9-én szeretettel várunk mindenkit "Készülődés Húsvétra" című programjainkra!

14 órától a Szeberényi Lajos Helytörténeti Gyűjteményben kézműves foglalkozást tartunk.
A tojásfestéshez és az írókázáshoz 2 db kifújt vagy főtt tojást hozzanak magukkal.

18 órától a MagHázban filmvetítés, előadás és beszélgetés lesz a Húsvéti Ünnepkörről.
Előadók:
Németh Mihály evangélikus lelkész
Deáky Zita etnográfus
Koltai Erika etnográfus

A programok ingyenesek!

Költészet és Közélet

Költészet és Közélet

Szeretettel várjuk Önt a költészet napja alkalmából rendezett Költészet és Közélet című ünnepi rendezvényünkre!

Fővédnök: Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke

Program:
Köszöntőbeszédet mond: Tabányi Pál polgármester
A maglódi verspályázat alkotásainak bemutatója
a Tóth István vezette Vermesy Kamara Filharmónia műsorával
Innensemerre: Lennert Móger Tímea könyvbemutatója a Vajdaságból
Dörner György, Bogár László és a Hungaro zenés estje:
A pénzfolyó – Vakelit: „Ha megáll a tudomány, és lássuk be, gyakran megáll mostanában, akkor jön a költészet és a zene, mert ezek azt is ki tudják fejezni, amit a tudomány soha” (Bogár László)
Könyvdedikálások

Dietetikai előadás

Dietetikai előadás

A Maglódi Fitt Klub programjai között Abonyi Orsi dietetikus előadását látogathatjuk minden hónap második szombatján 10 órától.

Az előadássorozat célja, hogy elméleti tudással és gyakorlati tanácsokkal gazdagodjunk, mely hasznos útmutatóként szolgál a tápanyagok, vitaminok és az "E-betűk" világában.

Orsi alkalomról alkalomra új témával készül, következő előadásának a témája: Helyes táplálkozással szívünk egészségéért.

Az előadás ingyenes, várjuk szeretettel!

Utazó Planetárium

Utazó Planetárium

A csillagászat napjának alkalmából április 20-án a MagHázba érkezik az Utazó Planetárium.

A kupola kapacitása maximum 45 fő.

Belépőjegy ára ovisoknak, iskolásoknak 600 Ft, 16 év felett 1000 Ft

Bejelentkezés csoportoknak:
rendezveny.maghaz@gmail.com

Jótékonysági Buli

Jótékonysági Buli

A szülői munkaközösség és az iskola által szervezett jótékonysági bulira invitáljuk a maglódi szülőket, nagyszülőket, leendő szülőket!

A szülői közösség és az iskola jótékonysági bált szervez a MAGHÁZ-ban, melynek teljes bevételét a nyaralói iskola rossz állapotban lévő játszóudvarának felújítására, korszerűsítésére fordítjuk. Tervezzük a fajátékok cseréjét, biztonságos és szilárd burkolat, továbbá homokozó illetve egy kerítés kialakítását.

A bál helyszíne: Maglódi Művelődés Háza
A bál időpontja: 2017. 04. 22. 19 óra

Belépőjegy ára: 2000 Ft/fő
Támogatójegy ára: 1000 Ft/fő

Patakparti Majális

Patakparti Majális

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az április 30-án tartandó Patakparti Majális rendezvényünkön!

A részletes program hamarosan!

Szécsi Pál est Gergely Róberttel

Szécsi Pál est Gergely Róberttel

Szereted-e még...?
Szécsi Pál emlékkoncert

Van kedvük egy varázslatos, zenés időutazáshoz? A nagyérdemű jóvoltából országos sikerűvé avatott „Szereted-e még?” című Szécsi Pál-emlékkoncerten a fájóan fiatalon eltávozott ikon olyan legendássá nemesült slágerei kerülnek felidézésre Önökkel közösen, mint a „Csak egy tánc volt”, a „Violák”, az „Én édes Katinkám” „Karolina”, „Gedeon bácsi”, „Két összeillő ember” vagy a Szeretni bolondulásig”. A Szécsi Pál művészi-szellemi hagyatékának ápolását kötelességének érző színművész-énekes közel másfél órás produkciója során számtalan személyes visszaemlékezés, dokumentum, filmbejátszás és egyéb érdekesség-kulisszatitok is látható, hallható lesz.

A műsor hossza 70 perc.

Jegyek előadásainkra a MagHáz nyitva tartási idejében (H-P 8:00-20:00) a jegypénztárban kaphatóak.

A műsor- és a programváltozás jogát fenntartjuk!